Lujitemuovin

ominaisuudet

Lujitemuovituotteet soveltuvat hyvin myös vaativiinkin kohteisiin. Tuotteet ovat mittatarkkoja, näyttäviä ja kestäviä sekä antavat muotoilulle lähes rajattomat mahdollisuudet. Mekaanista lujuutta vaativat kohteet, kemikaalien kestoa vaativat erityiskohteet tai muuten suuria teknisiä ominaisuuksia ja muotoja vaativat kappaleet ovat parasta mitä lujitemuoveilla voi saavuttaa. Valmiin tuotteen voi maalata tai teipata halutun näköiseksi.

Teknisillä lisämateriaaleilla saatavat ominaisuudet

Happojen kestävyys

Kemikaalien
kestävyys

Lämmönkestävyys

Jäykkyyden
lisääminen

Lujuuskestävyys

Pakkasenkestävyys

Lämmönjohtavuus

Lujitemuovi tai kuitulujitettu muovi on muovin ja siihen sekoitettavien lujitekuitujen muodostama komposiittimateriaali. Lujitemuovissa hartsi toimii materiaaliyhdistelmän kokonaisuudeksi sitovana ainesosana, eli matriisina. Tyypillisesti käytettyjä hartseja epoksi, vinyyliesteri tai polyesteri.

Matriisin tehtävänä on välittää materiaaliin kohdistuvat rasitukset kuiduille. Kaupallisesti merkittäviä kuituja ovat lasi , hiili- ja aramidikuitu. Lähinnä erikoistapauksissa voidaan käyttää myös boori- ja piikarbidikuituja sekä keraamisia kuituja.

Ominaisuudet ja muotoiltavuus

Lujitemuovi muodostuu polyesterihartsista, jossa on käytetty jäykisteenä lasikuitua. Eri käyttökohteissa voidaan käyttää lisäksi monenlaisia komposiittimateriaaleja antamaan tuotteelle oikeanlaista lujuutta.

Lujitemuovin UV- säteilyn kesto on erinomainen. Tarvittaessa tuote voidaan tehdä siten, että se kestää voimakkaitakin happoja ja korkeita lämpötiloja. Raaka-aineista löytyy myös palamattomia vaihtoehtoja.

Lujitemuovi on helppo korjata, toisin kuin muut muovit.

Miksi lasikuitu, eikä muovi tai pelti?